Gaudeix al 100% per només el 50% del 5 al 7 d'octubre
Reserva per telèfon 651 914 924

Un cap de setmana per gaudir de Castelló d'Empúries i Empuriabrava al millor preu

Entrada gratuïta al Museu - Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV - Foto 1
Entrada gratuïta al Museu - Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV - Foto 2
Entrada gratuïta al Museu - Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV - Foto 3
Entrada gratuïta al Museu - Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV - Foto 4
Barcelona

Entrada gratuïta al Museu - Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV

Preu Normal: 2,50€
Preu Promoció: 0€

Entrada gratuïta al museu - a gaudir del 6 al 8 d'octubre

-10 disponibles

La Promoció s'ha esgotat.

Descripció del producte

El Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV de Castelló d’Empúries (MHMCE), l’equipament museístic de referència sobre la història local de Castelló d’Empúries, és des de l’any 2009 una col·lecció museística oberta al públic que acull els elements més representatius del passat històric del municipi, amb especial atenció al període medieval i als vestigis arqueològics de la comunitat jueva local durant l’Edat Mitjana, com ara la col·lecció lapidària hebrea procedent de l’antic fossar medieval dels jueus.

Es troba situat a l’antic complex jurídico-penal de la Cúria i Presó medieval, construït per ordre del comte d’Empúries l’Infant Pere I d’Aragó (1325-1342) a partir de l’any 1336 al puig Mercadal, amb restes arquitectòniques del castell comtal de Castelló d’Empúries, l’antic castri Castilionis Impuriarum. L’edifici fou al llarg dels segles la Cort de l’Audiència General del Comtat d’Empúries (el símbol del poder jurisdiccional dels comtes d’Empúries al seu territori), la Cort ordinària de la vila, presó, notaria pública comtal i també la seu de l’arxiu dels Comtes d’Empúries.

El museu forma part de la “Ruta del Pirineu Comtal: rutes del naixement de Catalunya”, un itinerari cultural i turístic per viatjar al naixement medieval de Catalunya i consisteix en una selecció dels monuments, museus i conjunts medievals més emblemàtics de les comarques de la Catalunya Vella. El museu acull també del Centre d’Estudis Trobadorescos, l’òrgan que organitza i coordina les activitats culturals i acadèmiques i vetlla pel rigor històric i cultural del Festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries.

Horaris:
– Horari de primavera i tardor (1/4 – 30/6) i (12/9 – 31/10):
De dimarts a diumenge (dies no festius) i festius: 10 a 14 h i 16 a 19 h